- 4-5 szt. filetów śledziowych
- 4-5 szt. ogórków kiszonych
- por/cebula
- 1 puszka fasoli czerwonej
- 3 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Odsączyć , wysuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w drobne paseczki.
Czerwoną fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać na sicie. Ogórki kiszone i jajka pokroić w kostkę.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie opłukać i posiekać. Jogurt połaczyć z majonezem. Śledzie i pozostałe składniki przełożyć do salaterki, dodać sos jogurtowo-majonezowy. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na min. 2 godziny, aby sałatka się "przegryzła"
Komentarze
Prześlij komentarz