SKŁADNIKI:
Kruszonka:
- 100 g masła
- 5 łyżek mąki orkiszowej typ 1850
- 3 -4 łyżki ksylitolu/erytrytol
- 4 łyżki płatków owsianych
- 4 łyżki podprażonych na suchej patelni płatków z migdałów
- łyżeczka skórki startej z cytryny
Nadzienie:
- kilka łodyg rabarbaru
- 3 - 4 łyżki ksylitol
- łyżeczka cynamonu
- masło do formy
PRZYGOTOWANIE:
Masło rozpuścić po czym wymieszać z pozostałymi składnikami na kruszonkę. Wstawić na kilka minut do lodówki. W tym czasie rabarbar obrać, pokroić na kawałki, posłodzić i posypać cynamonem.Ułożyć w wysmarowanej masłem formie. Posypać kruszonką. Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Podawać na ciepło np. z lodam
Komentarze
Prześlij komentarz