Paprykarz

Składniki:
  • 300g ulubionej ryby 
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1-2 cebule 
  • 0,5 woreczka ryży brązowego
  • 2-3 łyżek koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz 
  • czerwona papryka
  • oliwa z oliwek
  • 0,5 szklanki wody
Rybę przyrządzić na parze lub upiec w piekarnik, wystudzić. Ryż ugotować, wystudzić. Cebulę posiekać, warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie podsmażyć krótko na patelni, dodać wodę. Dusić, aż warzywa zmiękną. Gdy woda odparuje dodać rybę pokrojoną na drobne kawałki, ryż, przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Dokładnie wymieszać. Można jeść na ciepło i zimno. Ja osobiście lubię z chlebem razowym i kiszonym ogórkiem.

Smacznego życzy 
Insulinka w kuchni

Komentarze