Składniki:
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki otrąb owsianych
- 50 ml wody
- jajko
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- garstka żurawiny
Płatki migdałowe i owsiane rozdrobnić w blenderze. Dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. Następnie wbić jajko, dodać oliwę, ocet, żurawinę. Ponownie wymieszać, do połączenia się wszystkich składników. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, na blachę wyłożoną papierem, nakładać łyżką masę, lekko rozpłaszczyć. Piec około 20 minut. Szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasteczka. Polecam do szkoły na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Świetnie się też sprawdzi jako przekąska przed treningiem.
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni
Komentarze
Prześlij komentarz