Składniki:
- 500g fileta z kurczaka lub indyka
- 400g kaszy pęczak lub gryczanej
- 2 puszki pomidorów lub 5-6 szt. świeżych
- 500g dyni,
- 2-3 cebule
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka suszonych liści kolendry
- sól i pieprz
Cebulę obierać i pokroić w piórka a obraną dynię w kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju z dodatkiem curry i kminu rzymskiego. Gdy cebula będzie szklista dodać kurczaka pokrojonego w kostkę. Kurczaka dusić kilka minut i dodać pomidory, dynię oraz pozostałe przyprawy. Całość gotować do momentu aż dynia będzie miękka. Powstały sos połączyć z ugotowaną wcześniej kaszą i posypać suszoną kolendrą. Obiad dla dużej rodziny i na pewno zostanie na drugi dzień do pracy.

Komentarze
Prześlij komentarz