Gofrów nie trzeba reklamować, idealne na śniadanie czy do szkoły. Te są bardzo sycące, a to za sprawą ciecierzycy. Nasiona roślin strączkowych są polecane w diecie dla insulinoopornych czy cukrzyków.
Składniki :
Składniki :
- 1,5 szklanki mąki z ciecierzycy
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju rzepakowego
- 1 i 1/3 szklanki mleka
- 4 łyżeczki ksylitolu
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wszystkie składniki połączyć w jednolitą masę. Rozgrzać gofrownicę, natłuścić i partiami nakładać ciasto. Piec na rumiano. Ciepłe gofry są miękkie, gdy ostygną stają się chrupkie. Podawać z twarogiem lub serkiem mascarpone, owocami o niskim indeksie glikemicznym, orzechami.
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni
Komentarze
Prześlij komentarz