Składniki
- kefir 1 litr
- ogórek świeży długi 2 szt.
- rzodkiewki 1 pęczek
- botwinka 1 pęczek
- jajka 4 szt.
- cebula
- czosnek
- koperek
- sól, pieprz
- masło 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
Cebulę kroimy w kostkę i wraz z przeciśniętym czosnkiem smażymy na masełku. Buraki obieramy i ścieramy na tarce, liście botwinki kroimy na drobno. Dodajemy do podsmażonej cebulki i dusimy na wolnym ogniu 5 -10 minut. Odstawiamy, aby wystygło. W tym czasie rzodkiewki, ogórki kroimy w kostkę, Koperek siekamy na drobno. Warzywa łączymy z zimnym kefirem, całość mieszamy. Doprawiamy do smaku cytryną, solą i pieprzem. Najsmaczniejsze z grzankami i jajkiem.
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni
Komentarze
Prześlij komentarz