Fasola adzuki
Fasola adzuki to roślina strączkowa, niestety mało znana w Polsce, a wysoko ceniona w Azji. Dostarcza wielu cennych witamin i minerałów, a przy tym jest lekkostrawna i smaczna. Zawiera białko i błonnik oraz jest cennym źródłem kwasu foliowego, żelaza i wapnia. Wzmacnia organizm. Ma niski indeks glikemiczny, w związku z tym sprawdzi się w diecie osób otyłych oraz diabetyków i insulinoopornych. Z fasoli można przyrządzić obiad, ciasto czy też pastę na kanapki. W każdej postaci jest smaczna😀
Przepis na pastę z fasoli azduki:
- 1 szklanka fasoli adzuki
- 2 jabłka
- 2 cebule
- 1 łyżka czosnku niedźwiedziego/ ząbek czosnku
- 1 łyżka majeranku
- sól
- pieprz
- olej
Proste i łatwe w przygotowaniu. 😀
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni💓
Komentarze
Prześlij komentarz