Składniki:
- udka z kurczaka 3 szt.
- wątróbka z kurcząt - 4 szt.
- pęczek włoszczyzny
- sól
- pieprz
- papryka słodka, ostra
- majeranek
- cząber
- ziele angielskie
- liście laurowe
Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić na kawałki. Do garnka włożyć nogi z kurczaka, zalać wodą. Dodać ziele i liście laurowe i gotować mięso do miękkości. W połowie czasu dorzucić włoszczyznę, a pod koniec wątróbkę. W rosołu wyjąć mięso i włoszczyznę. Z mięsa usunąć kości. Mięso z warzywami zblendować, można użyć maszynki do mięsa. Przyprawić wg uznania. Przełożyć do foremki, typu keksówka, piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ustudzić w lodówce. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz