🍝
Składniki na 4 porcje
- 500g passaty pomidorowej
- 2 szt papryki czerwonej
- 300g pieczarek
- 1 cebula szalotka
- opakowanie tofu wędzonego
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 200g makaronu spaghetti pełnoziarnistego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka suszonych pomidorów
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- zioła prowansalskie
Tofu kroimy na drobną kostkę lub rozdrabniamy widelcem. Dodajemy przyprawy i smażymy na patelni z oliwą z oliwek. Paprykę, pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do podsmażonego tofu. Szybciutko, aby warzywa były al dente, dodajemy passatę pomidorową i dusimy ok 15min na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy makaron. Wykładamy na talerz. Porcja ma niski ładunek glikemiczny około 10 :) Fajnie, prawda.
Komentarze
Prześlij komentarz