Składniki
- tagliatelle pełnoziarniste
- cukinia
- papryka czerwona
- pomidorki koktajlowe
- cebula
- czosnek
- twaróg 1 opakowanie
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- olej
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osoby insulinooporne i zmagające się z cukrzycą powinny jeść makaron gotowany al dente.
Cebulę siekamy, czosnek wyciskamy przez praskę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
W międzyczasie kroimy cukinię i paprykę, dodajemy do podsmażonej cebulki i czosnku. Na koniec dokładamy przekrojone pomidorki. Doprawiamy przyprawami i ziołami.
Na talerz wykładamy makaron, na wierzch warzywa, całość posypujemy rozkruszonym twarogiem.
Przygotowanie danie nie zajmuje dużo czasu. Makaron gotujemy 8 minut, warzywa przygotowujemy w czasie zagotowanie się wody i smażymy nie dłużej jak 10 minut. Jest do ekspresowe danie na obiad czy kolację.
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni
Komentarze
Prześlij komentarz