Tagliatelle z cukinią i nie tylko:)

Składniki 
  • tagliatelle pełnoziarniste
  • cukinia
  • papryka czerwona 
  • pomidorki koktajlowe
  • cebula
  • czosnek
  • twaróg 1 opakowanie 
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • olej
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Osoby insulinooporne i zmagające się z cukrzycą powinny jeść makaron gotowany al dente. 

Cebulę siekamy, czosnek wyciskamy przez praskę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. 
W międzyczasie kroimy cukinię i paprykę, dodajemy do podsmażonej cebulki i czosnku. Na koniec dokładamy przekrojone pomidorki. Doprawiamy przyprawami i ziołami. 

Na talerz wykładamy makaron, na wierzch warzywa, całość posypujemy rozkruszonym twarogiem. 

Przygotowanie danie nie zajmuje dużo czasu. Makaron gotujemy 8 minut, warzywa przygotowujemy w czasie zagotowanie się wody i smażymy nie dłużej jak 10 minut. Jest do ekspresowe danie na obiad czy kolację. 

Smacznego życzy 
Insulinka w kuchni

Komentarze