Składniki:
- 2 sztuki cukinii
- 3 cebule
- 1 jabłko
- 400 g koncentratu pomidorowego
- 1/2 szklanki ksylitolu
- 1/2 szklanki octu jabłkowego
- 1 łyżeczce słodkiej papryki i ostrej
- 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu
- 1 i 1/2 łyżki soli
Cukinię i obrane jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka posolić, dodać ksylitol i gotować na małym ogniu około pół godziny. Dodać ocet jabłkowy, pozostałe przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać i gotować 10-15 minut. Pod koniec gotowania zmiksować. Gorący ketchup przekładać do wyparzonych, suchych słoików, zamknąć szczelnie. Pasteryzować lub odwrócić słoiki do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni
Komentarze
Prześlij komentarz