Składniki
- 1½ szklanki ugotowanej ciecierzycy
- ½ szklanki masła orzechowego
- 4 łyżki ksylitolu
- ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego w płynie
- czekolada gorzka bez cukru słodzona stewią
Do blendera przełożyć ugotowaną ciecierzycę, zmiksować na jednolitą masę. Dodać masło orzechowe, ksylitol, ekstrakt z wanilii, proszek oraz sodę. Całość dokładnie wymieszać. Łyżką nabrać porcję ciasta, uformować kulkę, po czym spłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i po wierzchu posypać posiekaną, gorzką czekoladą. Piec w 180 stopniach około 15-20 minut, aż ciasteczka się zrumienią. Pycha 😆
Smacznego życzy
Insulinka w kuchni 💓
Komentarze
Prześlij komentarz