Ciasteczka z ciecierzycy

Składniki
  • 1½ szklanki ugotowanej ciecierzycy 
  • ½ szklanki masła orzechowego
  • 4 łyżki ksylitolu
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1  łyżeczka ekstraktu waniliowego w płynie
  • czekolada gorzka bez cukru słodzona stewią

Do blendera przełożyć ugotowaną ciecierzycę, zmiksować na jednolitą masę. Dodać masło orzechowe, ksylitol, ekstrakt z wanilii, proszek oraz sodę. Całość dokładnie wymieszać. Łyżką nabrać porcję ciasta, uformować kulkę, po czym spłaszczyć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem i po wierzchu posypać posiekaną, gorzką czekoladą. Piec w 180 stopniach około 15-20 minut, aż ciasteczka się zrumienią. Pycha 😆


Smacznego życzy 
Insulinka w kuchni 💓


Komentarze